Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.06.2021.

Sastanak ministra Stefanovića sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Republike Francuske generalom Lekoantrom



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Republike Francuske generalom armije Fransoa Lekoantrom.

Ministar Stefanović istakao je zadovoljstvo dosadašnjim nivoom saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane i izrazio očekivanje da će prva poseta načelnika Generalštaba francuskih oružanih snaga rezultirati konkretnim dogovorima za njeno dalje unapređenje, posebno u oblasti vojno-vojne saradnje.

Stefanović je ocenio i da je učešće voda francuskog 68. artiljerijskog puka u vežbi „Platinasti vuk“ sa pripadnicima Vojske Srbije jedan od značajnih koraka u intenziviranju saradnje u ovoj oblasti.

On je, takođe, istakao da će realizacija započetih i planiranih projekata u oblasti vojnoekonomske i vojno-tehničke saradnje značajno doprineti opremanju i modernizaciji Vojske Srbije.

General Lekoantr iskazao je zadovoljstvo zbog posete Republici Srbiji i mogućnosti za razgovore o modalitetima za unapređenje saradnje u oblasti odbrane u obostranom interesu.

Naveo je da bezbednosna situacija u svetu nameće potrebu značajnijeg angažovanja u multinacionalnim operacijama UN i EU i istakao da dve vojske mogu da prošire saradnju u tom domenu kroz zajedničko angažovanje.

Tokom jednodnevne posete, general Lekoantr imao je sastanak sa predsednikom Srbije i vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem, a sastao se i sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, na čiji poziv boravi u poseti našoj zemlji.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
10.06.2021
mp4 (73,55 MB)
Sastanak