Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.10.2020.

Ministar Vulin: Vojna policija uvek spremna da zaštiti našu zemlju, način života i ustavni poredak



Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Petog bataljona vojne policije Kopnene vojske i 25. bataljona vojne policije Garde.
 
Ministru Vulinu, komandant Petog bataljona vojne policije potpukovnik Vladimir Petrić uručio je kolaž fotografija nastalih tokom poseta ministra odbrane jedinicama vojne policije, u znak zahvalnosti za sve što je učinio za te jedinice u prethodnom periodu.

Ministar Vulin je, nakon obilaska, istakao da je vojna policija važan deo naše vojske.
 
- Mnogo smo ulagali u razvoj vojne policije, u popravljanje materijalnog položaja svih naših pripadnika, ali i u obezbeđivanje svega onoga što je potrebno da bi mogli da rade. Vojna policija je dobila uniforme koje je sama kreirala, dobila vozila koje je sama tražila, dobila oružje i opremu koja odgovara u potpunosti njihovim zadacima - naglasio je ministar Vulin.
 
Vojna policija, zaključio je ministar odbrane, uvek je tu za svoj narod i nikada nije bilo krizne situacije u kojoj vojna policija nije bila spremna da zaštiti našu zemlju, naš način života i naš ustavni poredak.

Tokom obilaska, ministru odbrane prikazan je deo obuke pripadnika vojne policije, kao i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Petog bataljona vojne policije Kopnene vojske i 25. bataljona vojne policije Garde.
 
Obilasku je prisustvovao i načelnik Uprave Vojne policije brigadni general Rajko Milovanović.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
20.10.2020
mp4 (49,79 MB)
Izjava ministra Vulina
20.10.2020
mp4 (403,05 MB)
Obilazak