Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.09.2020.

Zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković sa tenkistima i vojnim vozačima na poligonu Alabino kod Moskve



Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković u pratnji načelnika Vojne kancelarije Kabineta ministra odbrane Saše Strahinića i pomoćnika izaslanika odbrane u Moskvi potpukovnika Jovice Bosančića, obišao je danas na poligonu Alabino kod Moskve tenkiste i vojne vozače koji učestvuju na Međunarodnim vojnim igrama.
 
General Cvetković čestitao je vojnim vozačima na osvajanju trećeg mesta u disciplini “Vojni reli”, koja je završena 30. avgusta na poligonima u Republici Tiva Ruske Federacije.

“Tenkovski biatlon” u kome su srpski tenkisti stigli do polufinala i takmičenje završili na 7. mestu od 16 ekipa, završava se sutra finalnom trkom na poligonu Alabino.
 
Na Međunarodnim vojnim igrama pripadnici Vojske Srbije učestvuju i u disciplini “Snajperska granica” u Belorusiji gde se nadmetanje završava takođe sutra, kada se svečanom ceremonijom u Parku Patriot kod Moskve zatvaraju šeste Međunarodne vojne igre.
 
photoFOTOGALERIJA