Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.06.2020.

Promocija knjige „Dnevnik ratnog hirurga” dr Miodraga Lazića u Oficirskom domu u Nišu



Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovaće promociji knjige „Dnevnik ratnog hirurga” dr Miodraga Lazića iz edicije „Ratnik” u izdanju Medija centra „Odbrana” Ministarstva odbrane, u utorak 16. juna 2020. godine, sa početkom u 16.30 časova u Oficirskom domu u Nišu (ulica Orlovića Pavla 28a).

U programu predstavljanja knjige, uz ministra Vulina, učestvovaće urednik izdanja Miroslav Toholj i pisac pogovora prof. dr Goran Maksimović, a promociji će prisustvovati i članovi porodice Lazić.

U dnevniku dr Miodraga Lazića, nedavno preminulog lekara iz Niša, opisane su borbe za proboj posavskog koridora, nazvanog „put života“, u junu 1992. godine, a potom borba za spasavanje života ranjenih civila i vojnika na sarajevskom ratištu gde je kao ratni hirurg proveo četiri godine.

Molimo sve zainteresovane medijske ekipe da akreditacije za praćenje događaja dostave na mejl info@mod.gov.rs najkasnije do utorka, 16. juna, do 10 časova.

Potrebno je da prijave za akreditaciju sadrže ime, prezime, dužnost u redakciji, broj lične karte za sve članove ekipe i kontakt telefon vođe ekipe.

Akreditovane medijske ekipe u Oficirski dom u Nišu treba da dođu najkasnije do 16 časova.

Osoba za kontakt je major Milan Gujanica (tel.064 8329-208).