Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.03.2020.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom Republike Kazahstan




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Republike Kazahstan Gabitom Sizdikbekovim.

Na početku sastanka istaknuto je da je otvaranje Ambasade Republike Kazahstan u Beogradu prošle godine potvrda sve boljih odnosa dve prijateljske zemlje, čemu je poseban doprinos dala poseta predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića Republici Kazahstan u oktobru 2018. godine.
Ministar Vulin zahvalio je Republici Kazahstan što nije priznala tzv. “državu Kosovo” i na podršci za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.
 
Uzlazni trend dobrih odnosa dve države, koje nemaju otvorenih pitanja, otvara perspektivu razvijanja saradnje u oblasti odbrane, istaknuto je na sastanku, a zajedničkim naporima vojno-vojna i vojnotehnička saradnja mogu biti značajno razvijene u obostranom interesu.
 
Ambasador Gabit Sizdikbekov zahvalio je na ovom prvom prijemu kod ministra odbrane, potvrđujući dobre i prijateljske odnose dve zemlje, što omogućava da se intenzivnije radi na razvijanju saradnje u više oblasti, gde dve armije prepoznaju zajednički interes.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
05.03.2020
mp4 (39,83 MB)
Sastanak