Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.11.2019.

U Srbiji se knjige ne zabranjujuPovodom izjave komesara Saveta Evrope za ljudska prava Dunje Mijatović Ministarstvo odbrane izražava žaljenje jer je uvažena komesarka propustila da se oglasi kada je oslobođen Naser Orić dokazani ubica Srba, baš kao što nije uvidela potrebu da osudi i traži odgovornost za izjavu Emira Suljagića direktora Memorijalnog centra Potočari u Srebrenici u kojoj kaže da je „Jasenovac četnička izmišljotina“ i da su „Časni bošnjaci iz Handžar divizije propustili priliku da reše četnike, zato nam je to ostavljeno u amanet“.
  
Duboko žalimo što Mijatovićeva nije osetila potrebu da dođe u Bratunac i položi venac na grobove poklane srpske dece ili bar zatraži da neko odgovara za njihovu smrt. Šteta je što Dunja Mijatović ne traži da se sazna ko je u Srebrenici pokušao da ubije Aleksandra Vučića ili ko je lagao da se na Kosovu Šiptari truju jednonacionalnim otrovom iz Srbije. 
 
Umesto da traga za istinom Dunja Mijatović napada Ministarstvo odbrane zato što se u Domu Vojske raspravljalo o knjizi koju nije izdalo Ministarstvo odbrane. Svaki pokušaj drugačijeg viđenja građanskog rata u BiH je veliki zločin ako dolazi od Srba. 
  
Ministarstvo odbrane na to neće pristati i zato je omogućilo da autor knjige i ljudi koji su učestvovali u istraživanju čitavog slučaja iznesu svoj stav.
 
Srbi su mnogo puta bili i još uvek jesu žrtve dvostrukih standarda i često im se i sudilo i sudi za tuđe zločine. Srbija neće zabranjivati knjige, to je tradicija nekih drugih naroda.
  
Poštovanoj komesarki predlažemo da pre nego što donese svoj neporecivi i nepogrešivi sud ipak najpre pročita knjigu o kojoj govori.