Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.03.2019.

Ministar Vulin: Radimo sve da Vojska Srbije bude mnogo moćnija



- Vojska Srbije će nastaviti da se modernizuje. Od 2012. godine, kada je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane, i kada je nakon toga kao predsednik Vlade počeo da obezbeđuje ekonomsku stabilnost, Vojska Srbije nije ona demoralisana i zapuštena vojska koja je bila do tada, ona koja nije smela da kaže na godišnjicu NATO agresije da je u pitanju NATO agresija, nego je morala da ćuti i da govori o „NATO akcijama“ i „NATO operacijama“ i koja nije smela da nazove ni stvari pravim imenom, a kamoli da jača i da se oprema  - naglasio je ministar odbrane Aleksandar Vulin danas u Narodnoj skupštini.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije danas je, kao što su svi mogli da vide, jača i bogatija i ima 14 „migova 29“, koji se remontuju i modernizuju.

- Imaćemo i tri nova helikoptera Mi 17, četiri nova helikoptera Mi 35, stići će i pet novih helikoptera H-145, 30 tenkova T-72 modernizovanih, 35 BRDM, takođe modernizovanih. Vojska Srbije, takođe, radi već na modernizaciji svojih PVO sistema KUB, modernizujemo naš avion “orao“ i kao što vidite, sve što radimo radimo da Vojska Srbije bude mnogo moćnija i mnogo jača. Ali ne samo to, mi radimo na tome da svaki pripadnik Vojske Srbije bude zadovoljniji i zato su nam plate veće nego što su ikada bile – istakao je ministar Vulin dodajući da su povećane i dnevnice i da je uvedena i solidarna pomoć za rođenje deteta.

On je, takođe, istakao da su stigli i novi balistički kompleti, kao i nove uniforme i čizme.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
28.03.2019
mp4 (51,95 MB)
Ministri odgovaraju na poslanička pitanja