Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.02.2019.

Analiza Godišnjeg plana rada Vojne akademije za 2018. godinu



Analiza Godišnjeg plana rada Vojne akademije za 2018. godinu danas je održana u kasarni „General Jovan Mišković“. Analizi su prisustvovali državni sekretar Aleksandar Živković, rektor Univerziteta odbrane general-major doc. dr Goran Radovanović, Kolegijum rektora, Kolegijum načelnika Vojne akademije, nastavnici Vojne akademije, deo kadeta i predstavnici organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić otvorio je analizu Godišnjeg plana rada, tokom koje su sagledani rezultati u izgradnji i održavanju funkcionalnih sposobnosti Vojne akademije u 2018. godini, problemi i  predlozi za njihovo rešavanje, kao i težište rada u 2019. godini.

U svom obraćanju, državni sekretar Živković pozdravio je prisutne u ime ministra odbrane i odao priznanje pripadnicima Vojne akademije za postignute razultate u 2018. godini. Istakao je činjenicu da je Vojna akademija "temeljna ploča" Vojske Srbije i celokupnog sistema odbrane, koja se oslanja na četiri stuba – obrazovanje, obuku, vaspitanje i naučno-istraživački rad.
photoFOTOGALERIJA