Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.10.2018.

Primopredaja dužnosti rektora Univerziteta odbrane



U zgradi Rektorata Univerziteta odbrane danas je održana ceremonija primopredaje dužnosti rektora Univerziteta odbrane, uz prisustvo članova Kolegijuma rektora.

Ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na dužnost rektora Univerziteta odbrane postavljen je general-major doc. dr Goran Radovanović. 

Dosadašnji rektor Univerziteta odbrane general-major prof. dr Mladen Vuruna postavljen je na dužnost načelnika Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse.

Obraćajući se prisutnima, general Vuruna je novom rektoru poželeo uspeh i vojničku sreću, i  istakao da je obrazovanje u proteklih deset godina prešlo veliki put od Vojne akademije do Univerziteta odbrane sa dve visokoškolske ustanove, Vojnom akademijom i Medicinskim fakultetom Vojnomedicinske akademije, sa akreditovanim studijskim programima.

Novopostavljeni rektor Univerziteta odbrane general-major doc. dr Goran Radovanović u svom obraćanju istakao je da mu je ukazana čast da u narednom periodu obavlja dužnost rektora i da nastavi sa radom na izgradnji i unapređenju vojnog obrazovanja, kako bismo dostigli ono što se u toj oblasti i očekuje. General Radovanović zahvalio je generalu Vuruni na desetogodišnjem doprinosu u izgradnji vojnog školstva i poželeo mu puno uspeha u daljem radu.
photoFOTOGALERIJA