Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.09.2018.

Potpisan Sporazum između Ministarstva odbrane i Beogradskog tekvondo saveza




U Upravi za tradiciju, standard i veterane potpisan je Sporazum o saradnji između Ministarstva odbrane i Beogradskog tekvondo saveza.

Sporazum je u ime Ministarstva odbrane potpisao načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Slađan Ristić, a u ime Beogradskog tekvondo saveza predsednik profesor dr Fadilj Eminović.

Tim sporazumom, Beogradski tekvondo savez omogućio je besplatan upis i treniranje za decu zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, starosti do 16 godina u devet klubova ovog saveza.


 
Kao najvažniji rezultat potpisavanja ovog dokumenta, pukovnik Ristić i profesor Eminović istakli su doprinos ispravnom psiho-fizičkom razvoju naše dece, posebno kada se ima u vidu koliko opterećenje za kućni budžet roditelja predstavlja ovakva vrsta rekreacije za decu.
 
Pukovnik Ristić, u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina, zahvalio je profesoru Eminoviću i njegovim saradnicima što su na ovakav način podržali napore Ministarstva odbrane da svojim zaposlenima poboljšaju životni standard.
 
Beogradski tekvondo savez, osim organizacije gradskih prvenstava u svim selekcijama, realizuje i brojne seminare koje vode eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva. Kao posebno značajan, prestavnici Tekvondo saveza ističu rad sa mlađim selekcijama, odnosno decom. Tekvondo je olimpijski borilački sport poznat po brzim, visokim i atraktivnim nožnim udarcima, poreklom je iz Koreje, a danas se širom sveta praktikuje kao sport, samoodbrana i rekreacija.
 
 
photoFOTOGALERIJA