Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.09.2018.

Obeležen Dan Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“




Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ obeležio je večeras svoj Dan i 119. godina postojanja svečanošću na renoviranoj terasi Doma Vojske Srbije u Beogradu.
 
Sumirajući postignuto između dva praznika, načelnik Umetničkog ansambla "Binički" kapetan fregate Svetozar Vasileski, najpre je zahvalio svim nekadašnjim pripadnicima „Biničkog“ za njihov neumorni rad tokom godina, i istakao nekoliko zapaženih nastupa - Svetosavski bal u Beču, Vidovdanski koncert u Bijeljini, kao i izvanredan nastup u julu ove godine u Kombank Dvorani, u operi „Don Đovani“, zajedno sa solistima Metropolitan opere iz Njujorka i kineskim umetnicima.
 
-Biti reprezent svoje zemlje je čast, a vojni muzičar privilegija kojom se ponosimo - rekao je kapetan fregate Vasileski.
 
Prisutnima se obratio i načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane kapetan bojnog broda Petar Bošković.
- Svaki nastup „Biničkog“ je medijski događaj za primer koji na najbolji način slika Vojsku i Ministarstvo odbrane. Želim vam da sledeću godišnjicu, 120. godina od osnivanja, dočekate u punom sastavu, sa daleko boljim uslovima za rad i sa mnogo sjajnih koncerata – poručio je kapetan bojnog broda Bošković.
 
Večerašnjoj svečanosti je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i prijatelji ansambla, među kojima i Nikola Rackov, Vojkan Borisavljević, Jasmin Trumbetaš, Oliver Njego, Zorica Tasić, Jadranka Jovanović, Dušan Svilar, kao i glumci iz serije “Vojna akademija”.
 
Obeležavanje jubileja i praznika bila je i prilika da se nagrade i najsupešniji članovi ansambla – dirigent Pavle Medaković, Uroš Kovandžić, Ivana Sremac Stojanović, Marija Sekulić i Božidar Antić. Posebnim zahvalnicama nagrađeni su i saradnici  „Biničkog“, među kojima i VFC „Zastava Film“, Fakultet muzičkih umetnosti i Radio Beograd.
 
Gosti na krovnoj terasi beogradskog Doma Vojske imali su večeras, takođe, imali priliku da uživaju i u izvođenjima Mešovitog hora Ministarstva Odbrane i Vojske Srbije i u nastupu benda „Old Hat Orchestra”.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
26.09.2018
mp4 (128,26 MB)
Obraćanje kapetana bojnog broda Petra Boškovića
26.09.2018
mp4 (253,22 MB)
Obraćanje kapetana fregate Svetozara Vasileskog
26.09.2018
mp4 (91,58 MB)
Obraćanje profesorke Anete Ilić
26.09.2018
mp4 (279,83 MB)
Svečanost