Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.03.2018.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata




 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji, Mubarak Al Daherijem.
 Na sastanku se razgovaralo o nastavku razvijanja strateških odnosa u oblasti odbrane kao i o daljem intenziviranju vojnoekonomske, naučnotehničke i vojno-vojne saradnje. Posebno je izraženo interesovanje za dalji nastavak saradnje u oblasti odbrambene industrije. 

Ministar odbrane Vulin izrazio je zadovoljstvo zbog intenziviranja bilateralne vojne saradnje u 2017. godini, o čemu svedoči realizacija više zvaničnih poseta visokog nivoa u obe zemlje, kao i uspešna realizacija obuke u planinskim uslovima sa 3 streljačka voda OS UAE u Nišu.
 
- Posebnu notu saradnji, a time i saradnji u oblasti odbrane, daje izrazito prijateljski odnos predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića sa zamenikom vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE, krunskim princom šeikom generalom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.
 
Ministar odbrane potvrdio je privrženost Republike Srbije razvoju i stalnom jačanju tradicionalno prijateljskih i strateških odnosa sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Republika Srbija je pouzdan i iskren prijatelj Ujedinjenih Arapskih Emirata i u potpunosti je posvećena unapređenju bilateralne saradnje, u svim sferama od zajedničkog interesa, istakao je ministar Vulin. 

Konstatovan je uspeh učešća delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na nedavno održanom Međunarodnom sajmu bespilotnih letelica (UMEX 2018) u Abu Dabiju u februaru.
 
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
20.03.2018
mp4 (83,65 MB)
Sastanak