Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.03.2018.

Sastanak Tima za borbu protiv improvizovanih eksplozivnih naprava





Dvodnevni sastanak Projektnog tima Evropske odbrambene agencije za borbu protiv improvizovanih eksplozivnih naprava, u organizaciji Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije, počeo je danas u Domu Garde na Topčideru.

Učesnici 24. sastanka razgovarali su o stručnim temama i zajedničkim projektima. Brigadni general Duško Žarković istakao je da je za Vojsku Srbije učešće u Projektnom timu značajno zbog unapređenja saradnje sa Evropskom odbrambenom agencijom i zemljama partnerima kroz razmenu iskustva, zatim praćenja savremenih doktrinarnih rešenja, standarda i procedura, praćenja razvoja savremenih tehničkih sredstava kao i zaštitne opreme i ostalog sadržaja.

Sastanku su prisustvovali eksperti iz Evropske odbrambene agencije, Zajedničke istraživačke i analitičke laboratorije Evropske odbrambene agencije, NATO Centra izuzetnosti za borbu protiv improvizovanih eksplozivnih naprava iz Madrida, stalni članovi Projektnog tima iz Austrije, Nemačke, Francuske, Irske, Španije, Švedske, Finske, Holandije, Belgije, Kipra i Srbije.
photoFOTOGALERIJA