Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.03.2018.

Ministar Vulin: Upućivanje crnogorskih oficira na KiM je politička poruka podrške kosovskoj nezavisnosti– Očigledno je da upućivanje dva pripadnika crnogorske vojske nije u funkciji veće bezbednosti građana na Kosovu i Metohiji – izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin upitan da prokomentariše odluku crnogorskih vlasti da upute pripadnike svoje vojske u misiju u južnu srpsku pokrajinu.
 
– Reč je o dva štabna oficira i to je politička poruka kojom se podržava kosovska nezavisnost, što nije nešto što može da naiđe na dobar prijem u Srbiji. Kao što vidimo, ni predstavnici Prištine, izgleda, nisu previše impresionirani tom pomoći. Uzimaju je zdravo za gotovo. Pa se mnogo ni ne ceni – dodao je Vulin.
 
On je podsetio da Crna Gora i takozvano Kosovo nisu još uradili ni demarkaciju, nisu odredili granice, iako priznaju jedni druge kao nezavisne države.
 
– Ovo je politički akt podrške kosovskoj nezavisnosti i to Srbija ne može da pozdravi, ali vidimo da se čak ni u Prištini ne ceni previše – ponovio je ministar odbrane.
 
videoVIDEOGALERIJA
01.03.2018
mp4 (83,35 MB)
Izjava