Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.10.2017.

Sastanak ministra odbrane s predstavnicima Udruženja vojnih penzionera Srbije



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas s predstavnicima Udruženja vojnih penzionera Srbije, sa kojima je razgovarao o daljem razvoju saradnje Ministarstva odbrane sa tim Udruženjem.
 
Ministar Vulin rekao je da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije čine sve, i da će i u narednom periodu nastaviti da rade na tome da se podigne standard ne samo aktivnih pripadnika Vojske Srbije, već i onih koji su u penziji, kako bi svi mogli da osete da tu i pripadaju, da će država uvek biti na njihovoj strani i da će im se naći u pomoći.
 
Predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije Ljubomir Draganjac zahvalio je ministru Vulinu na razumevanju i pomoći u rešavanju problema sa kojima se populacija penzionisanih vojnih lica susreće u ostvarivanju svojih prava.
 
Na sastanku je bilo reči o unapređenju Zakona o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju vojnih osiguranika, stambenom obezbeđenju, pokretanju predloga inicijative za vraćanje PIO vojnih osiguranika u Fond za socijalno osiguranje vojnih osiguranika. Razmatrale su se i mogućnosti za donošenje propisa kojima bi se uklonile razlike u penzijama za lica istog čina i položaja, a koja su penzionisana u različito vreme, u skladu sa različitim propisima.
 
Teme razgovora bile su i produženje roka za jednokratnu isplatu razlike u penzijama vojnim penzionerima i u 2018. godini, Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija, te načini za omogućavanje opštinskim organizacijama Udruženja vojnih penzionera Srbije da privremeno koriste neiskorišteni prostor kojim raspolaže Ministarstvo odbrane.
 
Sastanku su prisustvovali i zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnik Uglješa Jovičić, načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Slađan Ristić i direktor Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika potpukovnik Radan Kostić.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
30.10.2017
mp4 (47,77 MB)
Sastanak