Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.10.2017.

Interni konkurs za prijem profesionalnih vojnika u svojstvo vojnih službenika i vojnih nameštenika u radni odnos na neodređeno vreme u Upravi za telekomunikacije i informatiku



GENERALŠTAB VOJSKE SRBIJE
UPRAVA ZA LjUDSKE RESURSE (J-1)
 
r a s p i s u j e
INTERNI KONKURS
 
 
Za prijem profesionalnih vojnika u svojstvo vojnih službenika i vojnih nameštenika u radni odnos na neodređeno vreme
 
I. Naziv organizacione jedinice Vojske Srbije u kojoj se vrši popuna formacijskih mesta:
 
Uprava za telekomunikacije i informatiku (J-6) Generalštaba Vojske Srbije
 
Formacijska mesta koja se popunjavaju:
 
1. čuvar – vodič pasa, PKV – 1 izvršilac.
2. čuvar – vodič pasa, KV – 1 izvršilac.
3. čuvar – stražar (ujedno vodič pasa), KV – 1 izvršilac.
4. pomoćni radnik, PKV – 1 izvršilac.
 
 
Uslovi: 
Radno mesto na rednom broju 1:
- minimum završena osnovna škola
Radno mesto na rednom broju 2:
- srednja škola ili škola za KV radnike
Radno mesto na rednom broju 3:
- srednja škola ili škola za KV radnike
Radno mesto na rednom broju 4:
- minimum završena osnovna škola
 
II  Zajedničko za sva formacijska mesta:
 
Izborni postupak: U izbornom postupku biće primenjeni Kriterijumi propisani tačkom 4. Odluke o utvrđivanju mera za sprovođenje strategije karijernog vođenja i savetovanja u Republici Srbiji u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije a koji obuhvataju prosek ocena sa poslednjeg nivoa školovanja (60% od ukupnog broja bodova) i psihološku procenu kandidata (40% od ukupnog broja bodova).
 
Kandidati čije su prijave blagovremene, dopuštene, razumljive, potpune i uz koje su priloženi svi dokazi i koji ispunjavaju sve uslove za zaposlenje na formacijskim mestima za koja konkurišu biće upućeni na psihološku procenu kapaciteta u nadležne vojnozdravstvene ustanove. Navedena procena vrši se putem standardizovanih testova. O datumu, vremenu i mestu obavljanja procene psiholoških kapaciteta, kandidati će biti obavešteni telefonskim putem na brojeve telefona koje su naveli u svojim prijavama ili putem mail-a na e-mail adrese navedene u prijavi.
 
Kandidati koji ne zadovolje na psihološkoj proceni ili koji se ne odazovu pozivu da učestvuju na ovoj fazi izbornog postupka, gube pravo na dalje učešće u izbornom postupku. Za kandidate koji zadovolje procenu psiholoških kapaciteta, uz njihovu pisanu saglasnost biće izvršena bezbednosna provera u skladu sa Pravilnikom o bezbednosnim proverama lica koje obavlja Vojnobezbednosna agencija.
 
Kandidati koji uđu u najuži izbor, pre prijema u radni odnos dostaviće lekarsko uverenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti.

III Mesto rada: na rednom broju 1 (Užice),   na rednom broju 2 (Raška) i na rednom broju 3 i 4 (Beograd)
 
IV Rok za podnošenje prijave na interni konkurs je osam dana i počinje da teče narednog dana od dana kada je interni konkurs oglašen u magazinu „Odbrana“.
 
V  Lice koje je zaduženo za davanje obaveštenja o internom konkursu: : Šaponja Mladen, telefon: 011/3603-546.
 
VI  Adresa na koju se podnosi prijava za interni konkurs: 
 
Poštom na adresu VP 5542 Beograd, Raška broj 2, 11000 Beograd, sa naznakom „za interni konkurs“. Lična dostava prijava može se izvršiti na delovodstvo VP 5542 Beograd, Raška broj 2, Beograd.
 
VII  Dokazi koji se prilažu uz prijavu na interni konkurs: 
 
Uz prijavu u kojoj se navode osnovni lični podaci, adresa stanovanja, kontakt telefon, mail adresa, redni broj formacijskog mesta na koje se konkuriše, kandidati pored kratke biografije, popunjenog i overenog obrasca i saglasnost za izvršenje bezbednosne provere (isti tražiti ukomandi jedinice u kojoj se kandidat nalazi u službi) i overen karton osnovnih ličnih podataka (KOLP) prilažu i sledeće:
 
1. Za formacijsko mesto od rednog broja 2 i 3 - original ili overena fotokopija diplome kojom se potvrđuje stručna sprema; original ili overena fotokopija svedočanstva za svaki završen razred srednje škole;
 
2. Za formacijsko mesto pod rednim brojem 1 i 4 – original ili overeno svedočanstvo kojim se potvrđuje završena osnovna škola;
 
VIII Lica koja imaju pravo da učestvuju na internom konkursu:

Na internom konkursu mogu da učestvuju profesionalni vojnici iz Vojske Srbije i Ministarstva odbrane Republike Srbije. 

Napomene: 

Neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive ili nepotpune prijave i prijave uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi u originalu ili fotokopiji overenoj u opštini, sudu ili kod javnog beležnika, biće odbačene zaključkom.
 
Saglasno odredbi člana 125. Zakona o Vojsci Srbije, između kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, prvenstvo pod jednakim uslovima ima supružnik, odnosno član porodice poginulog profesionalnog pripadnika Vojske Srbije, poginulog ili umrlog od posledica povreda zadobijenih u vršenju službe u Vojsci Srbije i supružnik profesionalnog pripadnika Vojske Srbije premeštenog iz jednog u drugo mesto službovanja.
 
Interni konkurs sprovodi Konkursna komisija koju imenuje ministar odbrane.
Ovaj oglas objavljuje se na web stranici Ministarstva odbrane Republike Srbije i u magazinu „Odbrana“.