Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.10.2017.

Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna



Ocenjujući bezbednosnu situaciju u zemlji stabilnom, ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da „u potpunosti kontrolišemo ne samo svoju teritoriju nego i sva dešavanja na njoj, u skladu sa našim zakonskim ovlašćenjima“.



- U potpunosti, takođe, kontrolišemo migrantsku krizu i njene posledice i ne dozvoljavamo da se bilo kakva politička, ili bilo koja druga nestabilnost, prelije na naš prostor. Građani Republike Srbije mogu da budu mirni i sigurni dok imaju ovakvu Vojsku Srbije.

Govoreći o bezbednosnim izazovima, ministar je rekao da su oni delom svima poznati i to svakako jeste migrantska kriza i njene posledice.

- Takođe, to je verski i politički ekstremizam koji preti svakoj zemlji na svetu, pa naravno i Srbiji, ne u manjoj meri. Postoje, naravno, i izazovi o kojima pripadnici naših obaveštajnih službi i te kako brinu, i nije baš to za svaki razgovor i svako pojavljivanje, ali, kao što vidite, sve je mirno i sve je dobro, a to nikad nije slučajno. Kroz ovu zemlju je prošlo milion ljudi koji nisu naši državljani bez i jednog jedinog incidenta i to nije slučajno, i ne može da bude slučajno. Da nije rada, između ostalih, i naših obaveštajnih službi, i to vrlo daleko od granica naše zemlje, ne bi Srbija bila tako sigurna i mirna.

 
videoVIDEOGALERIJA
15.10.2017
mp4 (145,22 MB)
Ministar Vulin o bezbednosnoj situaciji u Srbiji