Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.09.2017.

Susret v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane i zamenika ambasadora SADVršilac dužnosti pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane Milan Mojsilović sastao se sa zamenikom ambasadora SAD u Beogradu Kurtom Donelijem.
 
Susret je realizovan u sklopu priprema za učešće delegacije Ministarstva odbrane Republike Srbije, na čijem će čelu biti v.d pomoćnika ministra za politiku odbrane, na Konferenciji za izgradnju integriteta „Projektovanje stabilnosti/dobro upravljanje i izgradnja institucija odbrane“ koja će se održati od 11. do 13. septembra 2017. godine u Vašingtonu. Planirano je da na konferenciji vođa delegacije Republike Srbije ima izlaganje na temu migratorne krize i izazova sa kojima se institucije naše države u tom kontekstu suočavaju.
 
Pored razgovora u vezi sa učešćem na Konferenciji, sagovornici su tokom sastanka razmenili i mišljenja o aktuelnim pitanjima međunarodne bezbednosti i saradnji u oblasti odbrane SAD i Srbije, sa posebnim osvrtom na najvažnije aktivnosti koje slede u bilateralnoj vojnoj saradnji do kraja 2017. godine.