Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.09.2017.

Obaveštenje o po­pu­ni for­ma­cij­skih me­sta u Voj­sci Sr­bi­je ne­po­sred­nim pri­je­mom u pro­fe­si­o­nal­nu voj­nu slu­žbu u svoj­stvu ofi­ci­ra na neo­d­re­đe­no vre­me




GE­NE­RAL­ŠTAB VOJ­SKE SR­BI­JE
Upra­va za ljud­ske re­sur­se (J-1)
 
 
O B A V E Š T A V A
 
SLU­ŠA­O­CE KLA­SE RE­ZER­VNIH OFI­CI­RA
KO­JI SU OD 2012. DO 2017. GO­DI­NE ZA­VR­ŠI­LI KURS
 
O po­pu­ni for­ma­cij­skih me­sta u Voj­sci Sr­bi­je ne­po­sred­nim pri­je­mom u pro­fe­si­o­nal­nu voj­nu slu­žbu u svoj­stvu ofi­ci­ra na neo­d­re­đe­no vre­me u:
 
Voj­no­ge­o­graf­ski in­sti­tut:
is­tra­ži­vač, VES 33001, 1 iz­vr­ši­lac;
 
Cen­tral­nu lo­gi­stič­ku ba­zu:
re­fe­rent za snab­de­va­nje SnPS i VtPS, VES 32532, 1 iz­vr­ši­lac,
ko­man­dir Vo­da gra­đe­vin­skog, VES 32804, 1 iz­vr­ši­lac;
 
Cen­tar za obu­ku pu­tem si­mu­la­ci­ja:
in­struk­tor ujed­no re­fe­rent za pri­pre­mu pro­stor­nih po­da­ta­ka, VES 33001, 1 iz­vr­ši­lac;
 
Gar­du:
sto­ma­to­log, VES 32525, 2 iz­vr­ši­o­ca;
 
1. bri­ga­du KoV:
sto­ma­to­log, VES 32525, 2 iz­vr­ši­o­ca,
re­fe­rent za in­fra­struk­tu­ru, VES 32804, 1 iz­vr­ši­lac;
 
2. bri­ga­du KoV:
sto­ma­to­log, VES 32525, 2 iz­vr­ši­o­ca;
 
4. bri­ga­du KoV:
sto­ma­to­log, VES 32525, 1 iz­vr­ši­lac,
re­fe­rent za in­fra­struk­tu­ru, VES 32804, 1 iz­vr­ši­lac;
 
Spe­ci­jal­nu bri­ga­du:
sto­ma­to­log, VES 32525, 1 iz­vr­ši­lac;
 
Me­šo­vi­tu ar­ti­lje­rij­sku bri­ga­du:
ko­man­dir Vo­da za in­fra­struk­tu­ru, VES 32804, 1 iz­vr­ši­lac;
 
204. va­zdu­ho­plov­nu bri­ga­du:
far­ma­ce­ut, VES 32532, 1 iz­vr­ši­lac,
 
2. cen­tar za obu­ku:
sto­ma­to­log, VES 32525, 1 iz­vr­ši­lac;
 
Cen­tar za obu­ku ve­ze i in­for­ma­ti­ke:
sto­ma­to­log, VES 32525, 1 iz­vr­ši­lac;
 
Ko­man­du za raz­voj Ti­moč­ke bri­ga­de:         
sto­ma­to­log, VES 32525, 1 iz­vr­ši­lac.
 
 
USLO­VI ZA PRI­JA­VLjI­VA­NjE:
 
Za po­pu­nu na­ve­de­nih for­ma­cij­skih me­sta mo­gu se ja­vi­ti svi Dr­ža­vlja­ni Re­pu­bli­ke Sr­bi­je ko­ji ima­ju od­go­va­ra­ju­će obra­zo­va­nje. 
 
op­šti uslo­vi za pri­jem:
– da je pu­no­le­tan;
– da je dr­ža­vlja­nin Re­pu­bli­ke Sr­bi­je,
– da je zdrav­stve­no i psi­ho­fi­zič­ki spo­sob­ni za slu­žbu u Voj­sci Sr­bi­je,
– da ima pro­pi­sa­no obra­zo­va­nje – ste­če­no vi­so­ko obra­zo­va­nje na osnov­nim aka­dem­skim stu­di­ja­ma u obi­mu od naj­ma­nje 240 ESPB bo­do­va, od­no­sno na osnov­nim stu­di­ja­ma u tra­ja­nju od naj­ma­nje če­ti­ri go­di­ne,
– da mu ra­ni­je ni­je pre­sta­jao rad­ni od­nos u dr­žav­nom or­ga­nu zbog te­že po­vre­de du­žno­sti iz rad­nog od­no­sa,
– da ni­je osu­đi­van na ka­znu za­tvo­ra od naj­ma­nje šest me­se­ci,
– da ni­je sta­ri­ji od 40 go­di­na,
– da je bez­bed­no­sno pro­ve­ren i da ne­ma bez­bed­no­snih smet­nji za pri­jem u pro­fe­si­o­nal­nu voj­nu slu­žbu, u skla­du sa pro­pi­si­ma ko­ji­ma je ure­đe­no vr­še­nje bez­bed­no­sne pro­ve­re u Mi­ni­star­stvu od­bra­ne.
Po­seb­ni uslo­viza pri­jem:
– da je za­vr­šio Kurs slu­ša­la­ca kla­se re­zer­vnih ofi­ci­ra od 2012. do 2017. go­di­ne,
– da se pro­tiv njih ne vo­di kri­vič­ni po­stu­pak zbog kri­vič­nog de­la za ko­je se go­ni po slu­žbe­noj du­žno­sti,
za for­ma­cij­sko me­sto pod red­nim bro­jem 1 i 4:
– da je ste­kao vi­so­ku struč­nu spre­mu iz obla­sti ge­o­de­zi­je i da je to­kom ško­lo­va­nja ostva­rio 240 ESPB;
za for­ma­cij­sko me­sto pod red­nim bro­jem 3, 7, 10 i 12:
– za­vr­šen Gra­đe­vin­ski fa­kul­tet, kon­struk­cij­ski smer,
za for­ma­cij­sko me­sto pod red­nim bro­jem 5, 6, 8, 9, 11, 14, 15, i 16:
– za­vr­šen Sto­ma­to­lo­ški fa­kul­tet,
za for­ma­cij­sko me­sto pod red­nim bro­jem 2 i 13: 
– za­vr­šen Far­ma­ce­ut­ski fa­kul­tet.
 
NA­ČIN PRI­JA­VLjI­VA­NjA:
 
Uz pri­ja­vu za ne­po­sred­ni pri­jem, ko­ja tre­ba da sa­dr­ži osnov­ne lič­ne po­dat­ke, adre­su i kon­takt te­le­fon, na­gla­še­no for­ma­cij­sko me­sto za ko­je pod­no­se pri­ja­vu i krat­ku bi­o­gra­fi­ju, kan­di­da­ti tre­ba da do­sta­ve sle­de­ća do­ku­men­ta:
– iz­vod iz ma­tič­ne knji­ge ro­đe­nih,
– uve­re­nje o dr­ža­vljan­stvu (ori­gi­nal ili fo­to­ko­pi­ja ove­re­na u su­du ili op­šti­ni ne sta­ri­ji od šest me­se­ci),
– do­kaz o ste­če­nom obra­zo­va­nju (ori­gi­nal di­plo­ma – uve­re­nje o za­vr­še­nom obra­zo­va­nju ili fo­to­ko­pi­ja ove­re­na u su­du ili op­šti­ni),
– fo­to­ko­pi­ja rad­ne knji­ži­ce ili ne­ki dru­gi do­kaz o rad­nom is­ku­stvu,
– po­tvr­du – uve­re­nje o za­vr­še­nom Kur­su slu­ša­la­ca kla­se re­zer­vnih ofi­ci­ra,
– pot­pi­sa­nu iz­ja­vu o pri­hva­ta­nju ras­po­re­da po po­tre­bi slu­žbe na ce­loj te­ri­to­ri­ji Re­pu­bli­ke Sr­bi­je(svo­je­ruč­no pot­pi­sa­na iz­ja­va).
 
Na­po­me­na:Ne­bla­go­vre­me­ne, ne­do­pu­šte­ne, ne­ra­zu­mlji­ve ili ne­pot­pu­ne pri­ja­ve uz ko­je ni­su pri­lo­že­ni svi po­treb­ni do­ka­zi u ori­gi­na­lu ili fo­to­ko­pi­ji ove­re­noj u op­šti­ni, su­du ili kod jav­nog be­le­žni­ka bi­će od­ba­če­ne za­ključ­kom.
 
Od­red­bom čla­na 9. i čla­na 103. Za­ko­na o op­štem uprav­nom po­stup­ku („Slu­žbe­ni gla­sni­ka RS”, broj 18/2016) pro­pi­sa­no je, iz­me­đu osta­log, da u po­stup­ku ko­ji se po­kre­će po zah­te­vu stran­ke or­gan mo­že da ostva­ri uvid, pri­ba­vlja i ob­ra­đu­je lič­ne po­dat­ke o či­nje­ni­ca­ma o ko­ji­ma se vo­di slu­žbe­na evi­den­ci­ja ka­da je to neo­p­hod­no za od­lu­či­va­nje, osim ako stran­ka iz­ri­či­to iz­ja­vi da će po­dat­ke pri­ba­vi­ti sa­ma.
 
Po­treb­no je da kan­di­dat po­pu­ni iz­ja­vu ko­jom se opre­de­lju­je za jed­nu od dve mo­guć­no­sti: da or­gan pri­ba­vi po­dat­ke o ko­ji­ma se vo­di slu­žbe­na evi­den­ci­ja ili da će kan­di­dat uči­ni­ti sam. Na­ve­de­nu iz­ja­vu je mo­gu­će pre­u­ze­ti na saj­tu Voj­ske Sr­bi­je www.vs.rs. Pot­pi­sa­nu iz­ja­vu neo­p­hod­no je do­sta­vi­ti uz na­pred na­ve­de­ne do­ka­ze ka­ko bi oran mo­gao da­lje da po­stu­pa.
 
Do­ku­men­ta o či­nje­ni­ca­ma o ko­ji­ma se vo­di slu­žbe­na evi­den­ci­ja su: uve­re­nje o dr­ža­vljan­stvu, iz­vod iz ma­tič­ne knji­ge ro­đe­nih, uve­re­nje od su­da i MUP-a da se pro­tiv li­ca ne vo­di kri­vič­ni po­stu­pak, od­no­sno da li­ce ni­je osu­đi­va­no na ka­znu za­tvo­ra u tra­ja­nju od naj­ma­nje 6 me­se­ci, uve­re­nje dr­žav­nog or­ga­na u ko­jem je kan­di­dat bio na slu­žbi da mu rad­ni od­nos ni­je pre­stao zbog po­vre­de du­žno­sti iz rad­nog od­no­sa.
 
Kon­kurs­na do­ku­men­ta­ci­ja ne­će se vra­ća­ti kan­di­da­ti­ma.
 
Pri­ja­ve za ne­po­sred­ni pri­jem sa na­ve­de­nim do­ku­men­ti­ma do­sta­vlja­ti pu­tem po­šte na adre­su:
 
Ge­ne­ral­štab Voj­ske Sr­bi­je
Upra­va za ljud­ske re­sur­se (J-1)
Ne­zna­nog ju­na­ka broj 38, zgra­da broj 26,
11000 Be­o­grad
 
sa na­zna­kom „za ne­po­sred­ni pri­jem li­ca”
 
Rok za pod­no­še­nje pri­ja­va na kon­kurs je 15da­na od da­na ob­ja­vlji­va­nja.
 
IZ­BOR KAN­DI­DA­TA ZA PO­PU­NU FOR­MA­CIJ­SKIH ME­STA
 
Iz­bor­ni po­stu­pak spro­ve­šće ko­mi­si­ja za utvr­đi­va­nje is­pu­nje­no­sti uslo­va za ne­po­sred­ni pri­jem u pro­fe­si­o­nal­nu voj­nu slu­žbu, ko­ju for­mi­ra nad­le­žni sta­re­ši­na, iz­me­đu kan­di­da­ta ko­ji is­pu­nja­va­ju uslo­ve za pri­jem na for­ma­cij­sko me­sto na ko­je su kon­ku­ri­sa­li.
 
Kan­di­da­ti ko­ji is­pu­nja­va­ju uslo­ve bi­će upu­će­ni na pro­ce­nu psi­ho­lo­ških ka­pa­ci­te­ta i pro­ve­ru fi­zič­kih spo­sob­no­sti. Za pro­ve­ru fi­zič­ke spo­sob­no­sti kan­di­da­ti su u oba­ve­zi da sa so­bom po­ne­su sport­sku opre­mu: pa­ti­ke, tre­ner­ka – šorc, ma­ji­ca (sop­stve­ni iz­bor).
 
Po­stu­pak iz­bo­ra kan­di­da­ta spro­vo­di se po prin­ci­pu eli­mi­na­ci­je, ta­ko da ne­is­pu­nja­va­nje kri­te­ri­ju­ma na pret­hod­noj pro­ve­ri– pro­ce­ni is­klju­ču­je upu­ći­va­nje na da­lje pro­ve­re– pro­ce­ne.
 
Ra­di vr­še­nja psi­ho­lo­ške pro­ce­ne, kan­di­da­ti za po­pu­nu for­ma­cij­skih me­sta bi­će upu­će­ni u nad­le­žnu voj­no­zdrav­stve­nu usta­no­vu (u Be­o­gra­du, Ni­šu ili No­vom Sa­du), pre­ma ras­po­re­du ko­ji će iz­ra­di­ti i sa ko­ji­ma će ih upo­zna­ti pred­sed­nik ko­mi­si­je za utvr­đi­va­nje is­pu­nje­no­sti uslo­va za ne­po­sred­ni pri­jem u pro­fe­si­o­nal­nu voj­nu slu­žbu.
           
Re­zul­ta­te pri­ja­vlje­nih kan­di­da­ta utvr­di­će ko­mi­si­ja za utvr­đi­va­nje is­pu­nje­no­sti uslo­va za ne­po­sred­ni pri­jem u pro­fe­si­o­nal­nu voj­nu slu­žbu na osno­vu sle­de­ćih me­ri­la za iz­bor:
pro­sek oce­na na osnov­nim stu­di­ja­ma– do 50 bo­do­va (pro­iz­vod oce­ne i bro­ja 5);
pro­ve­ra fi­zič­ke spo­sob­no­sti – do 20 bo­do­va (pro­iz­vod ko­nač­ne oce­ne i bro­ja 4);
psi­ho­lo­ška pro­ce­na kan­di­da­ta – do 20 bo­do­va (1. ka­te­go­ri­ja 20, 2. ka­te­go­ri­ja 10, 3. ka­te­go­ri­ja 0 bo­do­va);
raz­go­vor – do 10 bo­do­va (pro­iz­vod ko­nač­ne oce­ne i bro­ja 2).
 
Kan­di­da­ti, ko­ji sa naj­bo­ljim re­zul­ta­tom is­pu­ne me­ri­la za iz­bor, bi­će upu­će­ni na me­di­cin­sko-zdrav­stve­nu pro­ce­nu u nad­le­žnu voj­no­zdrav­stve­nu usta­no­vu, ra­di utvr­đi­va­nja zdrav­stve­ne spo­sob­no­sti za pro­fe­si­o­nal­nu voj­nu slu­žbu.
 
Za kan­di­da­te bi­će iz­vr­še­na bez­bed­no­sna pro­ve­ra za pri­jem na rad u Voj­sku Sr­bi­je.
 
Po­zi­vi i sva pi­sme­na do­ku­men­ta do­sta­vlja­ju se kan­di­da­tu na adre­su ko­ju na­ve­de u pri­ja­vi za pri­jem.
 
Uko­li­ko se kan­di­dat ne oda­zo­ve po­zi­vu ra­di oba­vlja­nja op­šteg le­kar­skog pre­gle­da, pro­ve­re fi­zič­ke spo­sob­no­sti, psi­ho­lo­ške pro­ce­ne i upu­ći­va­nja na me­di­cin­sko-zdrav­stve­nu pro­ce­nu sma­tra­će se da je od­u­stao od da­ljeg uče­šća u iz­bor­nom po­stup­ku.
 
Pri­li­kom do­la­ska na pro­ve­ru op­štih spo­sob­no­sti (op­šti le­kar­ski pre­gled i pro­ve­ra fi­zič­kih spo­sob­no­sti), po­red po­treb­ne sport­ske opre­me, kan­di­da­ti sa so­bom oba­ve­zno no­se i lič­nu kar­tu.
 
Sve even­tu­al­ne tro­ško­ve pu­to­va­nja do ka­sar­ni i voj­no­zdrav­stve­nih usta­no­va, ra­di re­a­li­za­ci­je se­lek­ci­je, psi­ho­lo­ške i me­di­cin­sko-zdrav­stve­ne pro­ce­ne, kao i even­tu­al­ne tro­ško­ve sme­šta­ja i is­hra­ne, sno­se kan­di­da­ti ko­ji su se pri­ja­vi­li za po­pu­nu for­ma­cij­skihme­sta ofi­ci­ra.
 
Sve in­fo­r­ma­ci­je ve­za­ne za kon­kurs mo­gu se do­bi­ti na saj­tu Voj­ske Sr­bi­je www.vs.rs ili na tel. 011/2063-332 ili lo­kal 290-332.