Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.06.2017.

Prateći program sajma PARTNER 2017



U okviru pratećeg programa 8. međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme PARTNER 2017, održava se dvodnevni stručni skup Grupacije proizvođača naoružanja i vojne opreme, formirane u okviru Privredne komore Srbije, koji je okupio predstavnike akademske zajednice, specijalizovanih vojnotehničkih ustanova, državnih institucija, odbrambene industrije i njihovih kooperanata. Osnovna tema je „Uticaj Industrije 4.0 na razvoj odbrambene tehnološke i industrijske baze Republike Srbije“. Uvodno izlaganje imao je general-major prof. dr Bojan Zrnić, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane. 
 
U izlaganjima učesnika prezentovan je strateški značaj koncepta Industrija 4.0 za moderna tehnološka rešenja primenjiva u oblasti istraživanja, razvoja i proizvodnje naoružanja i vojne opreme. Opisani su kibernetsko-fizički proizvodni sistemi i novi modeli obrazovanja inženjera u funkciji transformacije fabrika odbrambene industrije i prikazane savremene proizvodne i informacione tehnologije i novi materijali čija primena ima veliku perspektivu u odbrambenom sektoru.
 
Pored stručnog skupa održava se i radionica u organizaciji Vojne kontrole kvaliteta pod nazivom „Mesto i uloga lidera kroz zahteve standarda sistema manadžmenta“, a poslednjeg dana sajma i radionica u organizaciji Direkcije za standardizaciju i metrologiju pod nazivom „Kodifikacija sredstava naoružanja i vojne opreme“.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.06.2017
mp4 (76,96 MB)
General-major prof. dr Bojan Zrnić