Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.06.2017.

Ministar Đorđević na bajramskom prijemu



Ministar odbrane Zoran Đorđević, u ime Vlade Republike Srbije, prisustvovao je večeras svečanoj Iftar večeri i bajramskom prijemu u prostorijama Islamske zajednice Srbije kraj Bajrakli džamije, kojom je obeležen kraj jednomesečnog svetog muslimanskog ramazanskog posta i početak Bajrama.
 mod
Na svečanom prijemu koji je organizovan za predstavnike javnog, kulturnog, političkog života Srbije, kao i za diplomatske i predstavnike verskih zajednica u Srbiji, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović poželeo je svim muslimanima srećan Ramazanski bajram i poručio da je sutra prvi dan Ramazanskog bajrama i obaveza muslimana je da radost podele s porodicom, komšijama i prijateljima, kao i da obiđu umrle i zamole Boga za njihov večni mir i spas.
 
U dvorištu Bajrakli džamije večeras je bila postavljena sofra sa hranom i pićem za sve vernike koji slave početak Bajrama.
 
Muslimani sutra slave Ramazanski bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika.Ramazanski bajram obeležava kraj posta, i slede dani veselja – dani Bajrama.Prvi dan Ramazanskog bajrama počinje jutarnjom molitvom pod nazivom Bajram namaz. Organizuju se i javne svečanosti, ljudi razmenjuju poklone i posete. Ramazanski bajram uvek pada 1. ševala (deseti mesec muslimanskog kalendara) i traje tri dana, a vernici ga smatraju "praznikom položenog ispita".
 
photoFOTOGALERIJA