Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.05.2017.

Generalna skupština i Kongres CISM



U Atini se, od 2. do 8. maja održava 72. Generalna skupština i Kongres CISM 2017, na kojoj učestvuju šefovi Delegacija i delegati iz 96 zemlja članica CISM.

Generalna skupština i Kongres CISM

Na konferenciji će biti predstavljeni novi šefovi Delegacija i iskazane aktuelne odluke Borda direktora, razmatraće se Strategijski ciljevi i Biznis plan CISM za period od 2017. do 2020. godine, razmatraće se budžetski planovi za 2017. i 2018. godinu i biće analiziran rad sportskih CISM komiteta u 2017. godini.

Tokom Konferencije biće razmatrana i pitanja mogućnosti saradnje na regionalnom nivou i organizacije vojnih sportskih događaja u narednom periodu, nastavak organizacije sportskih kampova i zajedničkih priprema za međunarodna sportska takmičenja, organizacija i učešće zemalja članica CISM na 3. CISM svetskim kadetskim igrama u Indiji. Biće prezentovana organizacija 4. CISM svetskih zimskih igara 2021 u Nemačkoj, analiziraće se organizacija 3. CISM Zimskih svetskih igara u Sočiju i 2. CISM svetskog fudbalskog kupa u Omanu. Takođe, biće sproveden izbor zemlje domaćina za narednu Generalnu skupštinu i Kongres CISM 2018. godine.
 
Republiku Srbiju na 72. Generalnoj skupštini i Kongresu CISM 2017 predstavlja brigadni general Siniša Radović – šef Delegacije Republike Srbije pri CISM.
 
photoFOTOGALERIJA