Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.04.2017.

Prva nagrada „Zastava filmu“ na festivalu „Zlatna buklija“



Na upravo završenom 12. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Zlatna buklija“ u Velikoj Plani, Vojnofilmski centar „Zastava film“ dobitnik je Prve nagrade „Zlatna buklija“ za tri dokumentarna ostvarenja.

U konkurenciji više od 200 filmova, „Zastava film“ laskavim priznanjem nagrađen je za tri filma sa kojima se ove godine predstavio na festivalu, a reč je o filmovima „SRBKON 10“, „U poseti srpskim mirovnjacima u Centralnoafričkoj Republici“ i dokumentarnom filmu „Toplički ustanak“.



Po oceni žirija, za senzibilno i vizuelno izražajan pristup dramatičnim borbama u zaraćenim oblastima u Libanu i Centralnoafričkoj Republici, nagrade su dobili novinari Biljana Miljić i Vladimir Vještić, kao i montažeri Dušan Milunović i Marko Dragišić, dok su za savremeno i izražajno predstavljanje istorijskih činjenica u filmu „Toplički ustanak“ nagrađeni rediteljka Dragana Milošević i montažer Marko Dragišić.

Na centralnoj svečanosti uručenja nagrada, u ime filmske kuće i nagrađenih, priznanja je primio direktor VFC „Zastava filma“ potpukovnik Goran Ikonić.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
29.04.2017
mp4 (132,66 MB)
Uručenje nagrade direktoru "Zastava filma" potpukovniku Ikoniću