Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.04.2017.

Sastanak ministra odbrane sa predstavnicima vojnih sindikata



Ministar odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa predstavnicima Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata i Sindikata odbrane Srbije.

Predstavnici Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata izneli su probleme sa kojima se susreću u svome radu i težnji da njihovi zahtevi ostanu u domenu stvarne sindikalne borbe koja će doneti konkretan boljitak za pripadnike Vojske Srbije i zaposlene u Ministarstvu odbrane, dok su predstavnici Sindikata odbrane Srbije ukazali na neke nedoumice čijim rešavanjem je moguće poboljšati položaj zaposlenih i efikasnost njihovog rada.

Ministar Đorđević je rekao da će se na konkretne i realne predloge brzo reagovati, te da redovni sastanci sa predstavnicima svih sindikata predstavljaju otvorenu komunikaciju koja će doprinositi stalnom poboljšanju socijalnog statusa svih pripadnika Vojske i zaposlenih u Ministarstvu odbrane.

Deo zalaganja za bolji socijalni status zaposlenih u sistemu odbrane , naglasio je, predstavlja i najavljeno povećanje plata koje ovoga puta neće biti linearno i trebalo bi da doprinese da boljitak osete upravo oni sa najnižim primanjima.

Osim toga, Ministarstvo odbrane je donelo i čitav paket mera, od ugovora sa pojedinim trgovačkim lancima, preko povoljnosti za kupovinu knjiga i školskog pribora, vozila, turističkih aranžmana, do popusta od 7 odsto za nabavku goriva na NIS-ovim pumpama, koje će dodatno poboljšati položaj svih zaposlenih.

Ministar odbrane je istakao da su sve navedene mere rezultat neposrednog dijaloga sa predstavnicima sindikata, ali i sa svim pripadnicima Vojske, te je najavio nastavak direktnih razgovora sa podoficirima, profesionalnim vojnicima i vojnim službenicima u svim jedinicama, kako bi se rešavanjem konkretnih, pojedinačnih problema doprinelo poboljšanju profesionalnog i ekonomskog statusa  tih ljudi.
photoFOTOGALERIJA