Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.04.2017.

Međunarodni turnir u fudbalu za žene



U Sportskom centru Vojne akademije danas se održava međunarodni revijalni turnir u fudbalu za žene na kome učestvuju pripadnice vojnih reprezentacija oružanih snaga Republike Srbije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine. Reč je o tradicionalnim vojnim sportskim susretima zemalja u regionu, a ove godine, na inicijativu i uz podršku Ambasade Velike Britanije u Srbiji, osmišljeni su u vidu turnira u malom fudbalu za žene, sve u cilju promocije ravnopravnosti polova u oružanim snagama.

Međunarodni turnir u fudbalu za žene 
Otvarajući takmičenje, načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković izrazio je zadovoljstvo što je ta visokoškolska vojna ustanova domaćin prijateljskog sportskog susreta, naglašavajući da je reč u jednoj u nizu manifestacija kojom će se obeležiti nastupajući Dan Vojske Srbije, koji se obeležava 23. aprila.
 
General Zeković je sportskim ekipama poželeo mnogo uspeha na turniru, ali i dobro druženje tokom boravka u našoj zemlji.

Međunarodni turnir u fudbalu za žene 
Izaslanik odbrane Velike Britanije u Srbiji potpukovnik Sajmon Ficgibon zahvalio je Vojnoj akademiji na gostoprimstvu, ukazujući da su ovakvi sportski susreti odlična prilika za promociju rodne ravnopravnosti, ali i za razmenu iskustava sa pripadnicima oružanih snaga drugih zemalja. On je učesnicama turnira poručio da daju sve od sebe na putu ka pobedi i poželeo fer takmičenje i sportsku sreću.
 
Na prvoj utakmici na današnjem turniru snage su odmerile reprezentacije Srbije i Velike Britanije, a nakon toga susrele su se reprezentacije Velike Britanije i Bosne i Hercegovine i Srbije i Bosne i Hercegovine. Prvo mesto zauzela je reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je imala bolju gol razliku od drugoplasirane Srbije, dok su treće mesto zauzele vojne reprezentativke Velike Britanije.

Međunarodni turnir u fudbalu za žene 
Kapiten naše vojne reprezentacije u fudbalu za žene je potporučnik Jelena Šulić, a za regularnosti na utakmicama zadužene su sudije iz Fudbalskog saveza Srbije. 
 
photoFOTOGALERIJA