Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.04.2017.

Sahranjeni piloti stradali u udesu aviona „Super galeb G-4“




Potpukovnik Nenad Ćulibrk i kapetan Dejan Pandurović, koji su stradali u petak u udesu aviona „Super galeb G-4“, sahranjeni su danas na grobljima u Šapcu i Beogradu. Od dvojice pilota oprostili su se porodice, rodbina, kolege i prijatelji.
 
Potpukovnik Ćulibrk sahranjen je, uz vojne počasti, na Novom groblju u Šapcu u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, savetnika predsednika Republike Srbije Milorada Simića, državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Nenada Nerića, v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenada Miloradovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Ranka Živaka.
 
Opelo su služili sveštenstvo Šabačke eparhije i vladike Jovan i Lavrentije.

Ispraćaju kapetana Pandurovića na večni počinak, na Novom groblju u Beogradu, prisustvovali su ministar odbrane Zoran Đorđević, generalni sekretar Sekretarijata predsednika Srbije Nedeljko Tenjović i v.d. pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane Milan Mojsilović.
 
Kapetan Miodrag Krstić, Dejanov klasić, rekao je da su ga kolege volele zbog njegovog „sportskog duha i gospodskih manira“.
 
- Bio je uzoran nastavnik letenja, zaljubljenik u sport i putovanja. "Bila mi je čast služiti sa tobom, neka ti je večna slava", oprostio se dirljivim govorom kapetan Krstić.
 
Piloti potpukovnik Nenad Ćulibrk i kapetan Dejan Pandurović stradali su tokom izvođenja redovne letačke obuke u školsko-borbenom avionu „Super galeb G-4“ Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, koji se u petak srušio u rejonu sela Slatina kod Šabca.
 
 
 
 
photoFOTOGALERIJA