Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.04.2017.

Impresivan prikaz na poligonu Nikinci




Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovali su danas u popodnevnim časovima na poligonu Nikinci generalnoj probi prikaza dostignutog stepena razvoja naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta i privrednih društava iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR-a, sa izvršenjem bojevog gađanja.

„Izuzetno sam zadovoljan današnjim prikazom i gađanjem. Mislim da će imati šta da se vidi na samoj vežbi, koja nas uskoro očekuje, i da će javnost biti ponosna na našu odbrambenu industriju“,  rekao je ministar Đorđević nakon generalne probe prikaza.

On je dodao da Ministarstvo odbrane neprekidno ulaže napore da se fabrikama iz grupacije Odbrambene industrije Srbije omogući povećanje plasmana na strana tržišta.

„Prošle godine izvoz je iznosio 484 miliona dolara, a očekujemo da će ove godine biti oko 510 miliona dolara. Ono što je najbitnije jeste da u ovoj godini Vlada Republike Srbije predviđa nove investicije u našu namensku industriju. Time ćemo dobiti nova radna mesta, povećanje izvoza i obima proizvodnje, koji će doprineti tome da i naša vojska dobije neka nova sredstva u ovoj godini“, istakao je ministar Đorđević.

Na današnjoj generalnoj probi prikazane su mogućnosti naoružanja i vojne opreme srpske proizvodnje, koje razvija Vojnotehnički institut, kao i fabrike iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR. Reč je o domaćim puškama, bacačama granata, oklopnim vozilima, raketama, bespilotnim letelicama...

Učesnici bojevog gađanja postigli su odlične rezultate, sve mete su pogođene, na čemu su im ministar odbrane i načelnik Generalštaba čestitali nakon završetka generalne probe.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
08.04.2017
mp4 (55,37 MB)
Izjava ministra Đorđevića
08.04.2017
mp4 (48,53 MB)
Prikaz