Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.04.2017.

Ministar odbrane sa predstavnicima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji




Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je u petak, 7. aprila, sa predstavnicima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji o Predlogu uredbe o oblastima naučnih i drugih istraživanja  od značaja za odbranu zemlje i o načinu i postupku za izdavanje odobrenja za vršenje tih istraživanja zajedno sa stranim licima ili za potrebe stranih lica.

Sagovornici su konstatovali da postoji potreba da se navedena naučna oblast dodatno normativno uredi i na sastanku je postignuta saglasnost da se u narednom periodu zajedničkim radom predstavnika Ministarstva odbrane i nevladinog sektora razmotre i preciziraju pojedine odredbe Predloga uredbe, pre nego što se ona uputi Vladi Republike Srbije na usvajanje.

„Dao sam zadatak svojim saradnicima da uzmu u obzir stavove predstavnika civilnog društva. Pokušaćemo da pronađemo rešenje koje će biti u najboljem interesu za našu državu, naučno-istraživačku zajednicu i građane“, naglasio je ministar Đorđević.

Koordinatorka Nacionalnog konventa o EU Nataša Dragojlović istakla je dosadašnju odličnu saradnju te organizacije civilnog društva sa Ministarstvom odbrane. „Uverena sam da će Ministarstvo odbrane i ubuduće prepoznavati i uvažavati stavove nevladinog sektora i da će se, kao i do sada, argumentovanim dijalogom dolaziti do kvalitetnih rezultata“, rekla je Dragojlovićeva.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
08.04.2017
mp4 (15,66 MB)
Sastanak