Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.03.2017.

Sastanak ministra odbrane s ambasadorom SAD



Ministar odbrane Zoran Đorđević i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot razgovarali su o saradnji dveju zemalja u oblasti odbrane.
 Sastanak ministra odbrane s ambasadorom SAD
Povod za današnji sastanak je učešće ministra odbrane na ministarskom sastanku Globalne koalicije protiv ISIL-a, koji se održava u Vašingtonu naredne sedmice.
 
Obostrano je pozitivno ocenjen visok stepen bilateralne vojne saradnje i njen uticaj na sveukupne odnose dve države. Istaknut je i doprinos SAD procesu modernizacije i opremanja Vojske Srbije kroz mnogobrojne donacije, sa posebnim osvrtom na donaciju vozila tipa HMMWV. Sagovornici su tokom razgovora razmenili mišljenja i o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji.

Sastanak ministra odbrane s ambasadorom SAD 
Đorđević je istakao da Srbija nastavlja da vodi izbalansiranu politiku odbrane, neprestano radeći na unapređenju i daljem razvoju odnosa u toj oblasti sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa definisanim nacionalnim interesima. U duhu takve politike, planirano je i učešće ministra odbrane Zorana Đorđevića na ministarskom sastanku Globalne koalicije protiv ISIL-a.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
14.03.2017
mp4 (32,77 MB)
Sastanak