Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.03.2017.

Ministar odbrane posetio povređene na VMA



Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je deset pripadnika Ministarstva odbrane i vatrogasce Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, koji se nalaze na lečenju na Vojnomedicinskoj akademiji zbog povreda zadobijenih prilikom eksplozije u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

 
Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, zajedno sa dežurnim medicinskim osobljem, obavestio je ministra Đorđevića da se povređeni oporavljaju i da su preduzete sve neophodne medicinske mere kako bi se što pre uspešno okončao period bolničkog lečenja.
 
Prilikom posete VMA, ministar Đorđević se uverio i da se stariji vodnik prve klase Miloš Novaković, povređen u saobraćajnoj nesreći kod Vladičinog Hana, koji se nalazi u jedinici intenzivne nege, uspešno oporavlja od zadobijenih povreda.
 
Ministar odbrane obišao je i člana Upravnog odbora Evropske atletske federacije Lućana Bara, koji je zbrinut na Klinici za neurologiju nakon zadobijenih povreda prilikom pada tokom Evropskog atletskog prvenstva koje se održava u Beogradu. Lućano Bara je zahvalio ministru na željama za brzim ozdravljenjem i preneo zahvalnost lekarima VMA na efikasno ukazanoj pomoći.
 
Prilikom obilaska bolesnika na odeljenjima intenzivne nege, Klinike za otorinolaringologiju, neurohirurgije i hirurgije, ministar Đorđević posetio je i studentkinju iz Prizrena koja studira medicinu u Prištini i poklonio joj je knjigu uz želju da i ona što pre postane dobar i posvećen lekar. Inače, ministar je studentkinju upoznao prilikom ranijih poseta jedinici intenzivne nege.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
05.03.2017
mp4 (143,23 MB)
Obilazak povređenih