Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.02.2017.

Ministar odbrane na 59. rođendanu Prihvatilišta za decu




Beogradsko Prihvatilište za decu danas je u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić" obeležilo 59 godina postojanja.

Svečarskom događaju ustanove, koja već gotovo punih šest decenija zbrinjava najosetljivije kategorije mladih, od 7 do 18 godina,  prisustvovao je ministar odbrane Zoran Đorđević, kao i predstavnici grada, donatorskih kuća, ministarstava, centara za socijalni rad, i ličnosti iz kulturnog i javnog života.

Za decu iz Prihvatilišta i goste priređen je program u kome su učestvovali glumci, igrači i plesači, a posebnim aplauzom gosti su pozdravili mini predstavu štićenika.

Rukovodilac Prihvatilišta Danijela Stojkovac, zahvaljujući na čestitkama, ukratko je predstavila tu ustanovu i izrazila posebnu zahvalnost ministru odbrane zbog "srdačno pružene ruke za saradnju".

U razgovoru sa rukovodiocem Prihvatilišta, ministar Đorđević je ponudio da se za decu organizuje poseta vojnom aerodromu Batajnica i drugim jedinicama Vojske Srbije.

Među štićenicima ustanove su žrtve nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima kao i deca s problemima u ponašanju, bez roditeljskog staranja i sa ulice.

Prihvatilište za decu tokom postojanja zbrinulo je više 60 hiljada dece.
photoFOTOGALERIJA