Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.11.2016.

Potpisivanje sporazuma između „Zastava kamiona“ i Ministarstva privrede



Potpisivanje sporazuma između Zastava kamiona i Ministarstva privredeMinistar odbrane Zoran Đorđević, sa saradnicima, prisustvovao je danas u Kragujevcu sastanku i potpisivanju sporazuma u fabrici „Zastava kamioni d.o.o“ i Ministarstva privrede Republike Srbije.

Reč je o Sporazumu o zameni za ispunjenje i prenos imovine između „Zastava kamiona d.o.o“ i Republike Srbije koji su potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i direktor te kragujevačke fabrike Zoran Adžić. Nakon sprovođenja predviđenih aktivnosti biće formirano novo preduzeće koje će proizvoditi komercijalna  i vojna terenska vozila, kao i kabine za borbena vozila.

Naime, koordiniranim delovanjem Ministarstva odbrane i Ministarstva privrede, a u skladu sa rešenjima utvrđenim Zakonom o privatizaciji, donet je zaključak Vlade kojim je predviđeno izdvajanje dela imovine privrednog društva „Zastava kamioni“, prenos na Republiku Srbiju putem zamene ispunjenja , kao i formiranje novog privrednog društva u većinskom državnom vlasništvu u kome će se očuvati vitalni proizvodni i tehnološki kapaciteti neophodni za planiranu proizvodnju naoružanja i vojne opreme.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
16.11.2016
mp4 (45,02 MB)
Potpisivanje sporazuma