Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.11.2016.

Ministar odbrane i gradonačelnik zasadili sadnice ispred kasarne "Vasa Čarapić"



Ministar odbrane i gradonačelnik zasadili sadnice ispred kasarneMinistar odbrane Zoran Đorđević, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, izvršni direktor KK Partizan NIS Mlađan Šilobad i direktor kompanije „Ekostar pak“ Vojislav Stanković zasadili su danas tri sadnice "katalpa nane" ispred kasarne "Vasa Čarapić" na Banjici.
 
Naime, za svaku pogođenu trojku košarkaša Partizana tokom Superlige Srbije u prethodnoj sezoni, Gradu Beogradu donirana je po jedna sadnica, a shodno ukupnom skoru, u okviru akcije „Trees for threes”, obezbeđeno je 87 sadnica.
 
Ministar Đorđević je zahvalio KK Partizan NIS i kompaniji „Ekostar Pak“ koji sprovode pomenutu akciju, a koja će oplemeniti radni i životni prostor pripadnika Vojske Srbije.
 
- Nastavljamo da unapređujemo uslove u kojima žive i rade pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, i to ćemo nastaviti da radimo i u narednom periodu. Hvala Gradu Beogradu što je prepoznao našu potrebu za time – naglasio je ministar Đorđević.
 
Gradonačelnik Mali zahvalio je košarkašima „Partizana“ na ovoj inicijativi, a Ministarstvu odbrane na saradnji, koristeći priliku da pozove i podrži sve one koji imaju slične ideje, a koje će našu prestonicu učiniti lepšim mestom za život.
 
- Beograd je još 2011. godine usvojio strategiju pošumljavanja i od tada do danas je više od 650 hektara zemlje pošumljeno, a više od 100 hiljada novih sadnica ima u našem gradu – istakao je gradonačelnik Mali.
 
Ministar odbrane i gradonačelnik Beograda obišli su i radove koji se odvijaju unutar kasarne "Vasa Čarapić" na izgradnji sportskih terena, koji su plod saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Grada Beograda. 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.11.2016
mp4 (13,75 MB)
Ministar Đorđević
04.11.2016
mp4 (24,46 MB)
Gradonačelnik Mali
04.11.2016
mp4 (27,82 MB)
Sadnja