Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.10.2016.

Nastup ansambla „Binički“ posvećen novobeogradskim školarcima



Članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ gostovali su danas u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u okviru predstave „Gusari iz kutije“ kojom su obradovali najmlađe đake te novobeogradske škole.

Reč je o interaktivnoj predstavi u kojoj su muzičari iz ansambla svojim interpretacijama dočarali gusarsku posadu koju je „kroz burno i tiho more"  predvodio dirigent Pavle Medaković, a koji su kroz alegoriju „muzičke kutije“, odnosno, radija mališanima predstavili beskrajne lepote muzičke umetnosti.

Uz pomoć glumice Jelene Velkovski, naratora Aleksandre Pavlov, i „malih ljudi iz radija“, služeći se maštom najmlađe publike, ova muzička predstava pravi je primer kako se deci može preneti muzika, upotreba instrumenata kako bi se ispričala avanturistička priča puna gusara, balerina, konjanika i snažnih vetrova.

Današnja predstva nastavak je druženja najmlađih sugrađana i ansambla „Binički“ u okviru kulturnog događaja,  „Koncert za decu i one koji nisu zaboravili da su bili deca“, u čast posvećenog rada Vere Milanković, kompozitorke i pedagoga, koja je već decenijama u plemenitoj misiji približavanja muzike, naročito klasične, najmlađima.

Gostovanja u beogradskim osnovnim školama, takođe, deo su šireg projekta Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ koji je posvećen promociji poziva vojnog muzičara najmlađim sugrađanima. 
 
photoFOTOGALERIJA