Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.10.2016.

Još 300 profesionalnih vojnika u stroju Vojske SrbijeNa inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića pokrenuta je procedura za prijem 300 profesionalnih vojnika do početka novembra ove godine, dok se naredne godine očekuje prijem još 1.500 vojnika u Vojsku Srbije.

Do sada je, u toku 2016. godine, već primljeno 95 profesionalnih vojnika, dok se na obaveštenje o prijemu profesionalnih vojnika u Specijalnu brigadu, koji se primaju iz redova vojnika u rezervi iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, u roku od dve nedelje odazvalo 255 kandidata.

Podsećamo da u profesionalnu vojnu službu mogu da budu primljeni samo kandidati koji su prethodno odslužili vojni rok sa oružjem, te da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije od decembra ove godine uspostavljaju novi način dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem koje će trajati šest meseci.

Cilj je da se dodatnom obukom vojnika unaprede operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, da se rasterete profesionalni vojnici koji će se više baviti usavršavanjem stečenih znanja i veština, kao i da se osnaži rezevni sastav. Jedan od benefita predviđenih za nove vojnike jesu veće novčane naknade u poslednja tri meseca služenja vojnog roka.

Spotovi