Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.10.2016.

Svečanost povodom obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu



Svečanost povodom obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu održaće se u subotu, 22. oktobra, na Beogradskom keju u Novom Sadu, sa početkom u 12 časova.
 
Svečanosti će prisustvovati najviše državno, pokrajinsko, gradsko i vojno rukovodstvo.
 
Više od 700 pripadnika Vojske Srbije učestvovaće u statičkom i dinamičkom prikazu, gde će biti predstavljeno i novo naoružanje i vojna oprema i prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije.
 
Potrebno je da predstavnici medija dostave akreditacije za praćenje svečanosti na mejl info@mod.gov.rs, najkasnije do četvrtka, 20. oktobra do 14 časova. Akreditacije treba da sadrže ime i prezime i JMBG svih članova ekipe.
 
Akreditovani predstavici medija mogu preuzeti pres kartice u petak, 21. oktobra, u vremenu od 13 do 15 časova, u Domu Vojske Srbije u Novom Sadu.
 
Potrebno je da predstavnici medija dođu na svečanost 22. oktobra najkasnije do 11 časova.
 
Obaveštavamo vas da će se generalna proba svečanosti održati u četvrtak, 20. oktobra u 13 časova.
 
U okviru obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, u petak, 21. oktobra, sa početkom u 16 časova, biće izveden promenadni defile Garde, na potezu od Komande 1. brigade KoV (u Dunavskoj ulici) do Trga slobode (kod spomenika Svetozaru Miletiću), nakon čega će na Trgu biti izveden egzercir Garde i prikaz borenja pripadnika Specijalne brigade.
 
Osobe za kontakt:
-          Ana Miletić, 064 8329 011 
-          major Vladimir Maksić, 064 8874 334.