Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.10.2016.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom Grčke



Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom GrčkeMinistar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Republike Grčke u Beogradu Eliasom Aliadisom o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti odbrane i u oblastima od zajedničkog interesa.
 
Sagovornici su zaključili da su novi bezbednosni izazovi, rizici i pretnje u vidu terorizma kao i migratorna kriza koja narušava regionalnu stabilnost podstrek za još bližu saradnju obaveštajnih i bezbednosnih službi dve zemlje i povezivanje svih zemalja regiona.
 
Ministar Đorđević je istakao da doprinos bezbednosti regiona i dalje daju zajedničke snage Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, koje su angažovane na obezbeđivanju državne granice prema Bugarskoj i Makedoniji. Od početka njihovog angažovanja sprečen je ilegalni prelaz više od 9000 migranta.
 
Đorđević se zahvalio na kontinuranoj podršci Grčke u očuvanju teritorijalnog integriteta i suveriniteta na Kosovu i Metohiji, evropskim integracijama Republike Srbije, kao i na izuzetnom gostoprimstvu grčkog naroda prilikom obeležavanja stogodišnjice bitke na Kajmakčalanu i proslave stogodišnjice od iskrcavanja srpske vojske na ostrva Krf i Vido.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
04.10.2016
mp4 (27,11 MB)
Sastanak