Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
14.11.2020.

Ministar Stefanović posetio izložbu „Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu, ‪‪1941-1945‬“ u Domu Vojske



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović posetio je danas izložbu  „Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu, ‪‪1941-1945“ u galeriji Doma Vojske u Beogradu, koja je deo ovogodišnje manifestacije „Muzeji za 10”.

Ukazujući na neke od najznačajnijih događaja iz oslobodilačke borbe u Srbiji tokom Drugog svetskog rata, ministru Stefanoviću izložbenu postavku u Velikoj i Maloj galeriji Doma Vojske Srbije u Beogradu predstavila je dr Marijana Mraović iz Vojnog arhiva.

O muzeološkoj postavci govorio je Vuk Obradović kustos Vojnog muzeja, a umetničke aspekte predstavila je Jelena Knežević viši kustos i načelnica Galerije Doma Vojske Srbije.

U okviru manifestacije „Muzeji za 10“, koja se održava od 9. do 15. novembra, ovu izložbu pogledalo je više od 500 posetilaca u galeriji Doma Vojske, uz poštovanje svih zaštitnih mera od korona virusa.

Izložba je priređena povodom obeležavanja 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, a delo je grupe autora iz Istorijskog arhiva Požarevac, Vojnog arhiva, Vojnog muzeja i Medija centra „Odbrana“.