Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
TekstFotogalerijaVideogalerija
02.10.2019.

Sastanak ministra odbrane sa ambasadorom Jermenije




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novim ambasadorom Republike Jermenije u Republici Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Pragu, Ašotom Hovakinianom.

Prema rečima ministra Vulina, od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbija i Jermenija imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, uz spremnost da unapređuju i razvijaju sveukupnu saradnju.

Ministar odbrane zahvalio je na podršci Jermenije u naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

On je naglasio da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo formiranje „vojske Kosova“ te da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Kako je istakao ministar Vulin, KFOR je najodgovorniji za održanje mira i bezbednosti i jedini je partner Vojske Srbije u obezbeđenju administrativne linije sa našom južnom pokrajinom. S tim u vezi, ministar Vulin zahvalio je što su pripadnici Oružanih snaga Jermenije deo KFOR-a.

Ambasador Hovakinian istakao je da je današnji sastanak bio prilika da sagovornici razmotre i niz mogućih pitanja i tema za proširenje saradnje u oblasti odbrane.