Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 

Ministar odbrane

ZORAN ĐORĐEVIĆ

tel: +381 11 3006311
faks: +381 11 3006062
i-mejl: ministar.odbrane@mod.gov.rs
 

Rođen je u Beogradu 11. februara 1970. godine.

Završio je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane. U fazi je završetka doktorskih studija iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju.

Master je ekonomskih nauka – oblast: Međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka - Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, Beograd.

Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama.

Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. 

Od 2012. do izbora za ministra odbrane 2016. godine bio je državni sekretar u Ministarstvu odbrane.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije (Rezolucija UN 1325) i Nacionalni direktor za naoružanje.

Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija i više (članaka) radova u „Vojnom delu“ i časopisu „Računovodstvo“. Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata. Član je udruženja Mensa Srbija.

Govori engleski i ruski jezik.

Odslužio je vojni rok (1988/1989). Oženjen je, otac je ćerke i sina.

Na sledećem linku možete preuzeti fotografije ministra odbrane:

FOTOGRAFIJE MINISTRA ODBRANE ZA PREDSTAVNIKE MEDIJA >>