Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.03.2021.

Prikaz sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“



Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, državni savetnik i ministar nacionalne odbrane Narodne Republike Kine general Vei Fenghe i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“.

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije prikazali su borilačke veštine, segmente protivterorističke borbe i tehnike veranja u urbanoj sredini, nakon čega su  svoje sposobnosti i veštine prikazali i pripadnici Odreda Vojne policije specijalne namene „Kobre“ u prikazu rada i postupaka protivterorističke grupe u dejstvu na oteto vozilo.

Gostima je prikazan i egzercir Garde Vojske Srbije koji je pratio nastup Reprezentativnog orkestara Garde, nakon čega su imali priliku da pogledaju i eskort vozila starije generacije, koja se čuvaju u Gardi, od kojih su neki pravi rariteti, a održavaju se u voznom stanju uprkos godini proizvodnje. Prikazana su dva Mercedesa "Pulman 600", koji su u upotrebu u Vojsci od 1965. godine, u kojima se u većem broju zvaničnih pojavljivanja vozio predsednik SFRJ.

Prikaz je završen prezentacijom dela opreme, naoružanja i pokretnih sredstava koja su na upotrebi u jedinicama Vojske Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
26.03.2021
mp4 (256,8 MB)
Prikaz