Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.03.2021.

Nove medalje i državni rekord za strelce Streljačkog kluba Vojne akademije „Akademac“



Učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole, članovi Streljačkog kluba Vojne akademije „Akademac“, ponovo su zabeležili sjajne rezultate na Prvenstvu Srbije za kadete i mlađe juniore u Smederevu, na kojem su osvojili dve ekipne šampionske titule, jednu ekipnu vicešampionsku titilu i jednu individualnu srebrnu medalju.
 
U disciplini vazdušni pištolj, u kategoriji kadeta, učenici Srednje stručne vojne škole Luka Milošević, Aleksa Stojković i Nikola Veljković osvojili su titulu šampiona Srbije za 2021. godinu i svojim rezultatom od 1.582 kruga postavili novi državni rekord koji je od 2015. godine držao SK „Kolubara“ iz Lazarevca. U individualnoj konkurenciji učenik Srednje stručne vojne škole Luka Milošević osvojio je srebrnu medalju.

Ekipa Streljačkog kluba Vojne akademije „Akademac“ koju su činili učenici Vladimir Ćurčin iz Vojne gimnazije i Luka Miloševića i Aleksa Stojković iz Srednje stručne vojne škole, takođe je trijumfovala u starosnoj kategoriji mlađih juniora i do sada osvojenim titulama u kadetskoj i juniorskoj kategoriji dodala i titulu šampiona Srbije za 2021. godinu u kategoriji mlađih juniora.
 
U disciplini vazdušni pištolj, u kategoriji mlađih juniorki, na korak do šampionske titule stala je ekipa u kojoj su bile učenice Vojne gimnazije Jovana Radovanović i Helena Miščević i učenica Srednje stručne vojne škole Jovana Milošević. One su zauzele drugo mesto, sa rezultatom od 1.051 kruga i zaostatkom od svega dva kruga za prvoplasiranim mlađim juniorkama SD „Novi Sad 1790".
 
Prvenstvo Srbije za kadete i mlađe juniore bilo je do sada najmasovnije takmičenje u istoriji srpskog streljaštva na kojem je u dva takmičarska dana na liniju gađanja smederevskog strelišta izašlo 258 strelaca iz 40 domaćih klubova.
 
photoFOTOGALERIJA