Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.03.2021.

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Republike Koreje Čeom



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Koreje Hjong-Ćan Čeom.

Ministar Stefanović istakao je prijateljske odnose Republike Srbije i Republike Koreje i uzlazni trend bilateralne saradnje na brojnim poljima. On je dodao da postoje potencijali da se i saradnja u oblasti odbrane unapredi i uskladi sa ukupnim odnosima dve zemlje, posebno na polju vojnotehničke saradnje.

Ministar Stefanović uputio je poziv korejskoj strani za učešće na sajmu „Partner“ u Beogradu, ističući da će to biti odlična prilika da se sagledaju kapaciteti i mogućnosti za saradnju kompanija odbrambene industrije i ministarstva odbrane dveju zemalja.

Stefanović se zahvalio na donaciji koju je Republika Koreja uputila Vojnomedicinskoj akademiji u proteklom periodu, kao i na drugim donacijama korejske strane Srbiji u borbi protiv Kovida-19.

Ambasador Če istakao je da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i izrazio uverenje da će u narednom periodu biti i unapređeni, uključujući i oblast odbrane. On je preneo spremnost korejske strane da se usaglasi i potpiše Sporazum o saradnji u oblasti odbrane između Vlade Republike Srbije i Republike Koreje, kao pravni okvir koji će omogućiti dalji razvoj saradnje u različitim oblastima.

Ambasador Republike Koreje uputio je poziv ministru Stefanoviću za učešće na ministarskom sastanku Ujedinjenih nacija, posvećenom mirovnim operacijama, koji će biti održan u decembru 2021. godine u Seulu.

Ambasada Republike Koreje donirala je i na današnjem sastanku Ministarstvu odbrane 1.000 zaštitnih maski.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
17.03.2021
mp4 (42,24 MB)
Sastanak