Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.02.2021.

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Slovenije Bergantom



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovenije Damjanom Bergantom.

Ministar Stefanović je istakao da odnose dve zemlje karakteriše razvijena saradnja u brojnim oblastima.  On je podsetio da je saradnja sa Evropskom unijom, kao i sa njenim članicama, jedan od prioriteta Ministarstva odbrane, kako u bilateralnom tako i u multilateralnom formatu.

Ministar je istakao opredeljenje za intenziviranje saradnje između dveju zemalja u oblasti odbrane uvažavajući obostrani interes, posebno kada je u pitanju vojno-vojna i vojnoekonomska saradnja. On je izrazio očekivanje da će se tokom ove godine realizovati susret dva ministra odbrane ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija.

Ambasador Bergant podsetio je da Slovenija preuzima predsedavanje Evropskom unijom od juna ove godine i da će jedan od ciljeva tokom predsedavanja biti i pomoć zemljama regiona za članstvo u Evropskoj uniji. Ambasador je preneo podršku Srbiji u procesu evropskih integracija i angažovanju pod okriljem Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike. Takođe, Bergant je čestitao Srbiji na uspešnoj vakcinaciji stanovništva protiv Kovid-19 i na stvaranju mogućnosti da stanovništvo ima izbor više vakcina.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
17.02.2021
mp4 (73,53 MB)
Sastanak