Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.01.2021.

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Kipra Tefilaktuom



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Kipar Dimitriosom Tefilaktuom.

Na početku susreta, ministar Stefanović izrazio je očekivanje da će i tokom službovanja ambasadora Tefilaktua biti nastavljena tradicija dobrih odnosa Srbije i Kipra, zasnovana na istorijskoj bliskosti i prijateljstvu dva naroda.

Ukazujući na važnost međusobne podrške u poštovanju principa međunarodnog prava, ministar Stefanović zahvalio se na principijelnom stavu Kipra po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i istakao da Srbija na isti način podržava teritorijalni integritet Kipra.

U nastavku razgovora, Stefanović je istakao opredeljenje za intenziviranje saradnje u oblasti odbrane uvažavajući obostrani interes, posebno kada je reč o vojno-vojnoj i vojnoekonomskoj saradnji.

Ambasador Tefilaktu zahvalio je za podršku Srbije u iznalaženju sveobuhvatnog rešenja kiparskog pitanja i nastojanju da, kroz angažovanje pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji UNFICYP, pomogne očuvanju mira. Naglasio je da će podržati sve aktivnosti koje doprinose kvalitativnom unapređenju saradnje u oblasti odbrane.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
14.01.2021
mp4 (66,28 MB)
Sastanak