Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.12.2020

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Austrije LuterotijemPotpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Austrije u Beogradu Nikolausom Luterotijem.

Ministar Stefanović je istakao ulogu i značaj bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Austrije, koji beleže trend konstantnog intenziviranja i razvoja, kao i kontinuiranih susreta na visokom nivou.

Ministar odbrane je podsetio i da je za Srbiju značajno očuvanje i unapređenje dobrih odnosa sa stranim partnerima, posebno sa drugim vojno neutralnim državama. On se zahvalio austrijskoj strani kao najvećem kontributoru snaga KFOR od svih zemalja članica Partnerstva za mir.

Ambasador Luteroti čestitao je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost i poželeo mu uspeh u daljem radu. Ocenio je da je saradnja u oblasti odbrane između Republike Srbije i Republike Austrije na visokom nivou i izrazio uverenje da će i u narednom periodu nastaviti da jača, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.12.2020
mp4 (52,02 MB)
Sastanak