Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.11.2020

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Islamske Republike Iran Pur BeiemPotpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Islamske Republike Iran u Beogradu Rašidom Hasan Pur Beiem.

Na početku sastanka ministar Stefanović podsetio je da dve prijateljske zemlje vežu istorijske veze i odnosi koji traju više od 80 godina i zahvalio na principijelnoj poziciji Islamske Republike Iran u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova.

Ministar Stefanović istakao je da Republika Srbija ostaje posvećena zadržavanju statusa vojne neutralnosti, kao i da je u skladu sa politikom predsednika Republike Aleksandra Vučića naš interes očuvanje mira i stabilnosti u cilju ekonomskog napretka.

Ambasador Pur Bei čestitao je ministru Stefanoviću stupanje na novu dužnost i poželeo uspeh u daljem radu. Preneo je zainteresovanost iranske strane za uspostavljanje saradnje u oblasti odbrane i naglasio je da postoje potencijali za razvijanje saradnje u oblastima vojnog obrazovanja, vojne medicine, kao i ostalim oblastima od zajedničkog interesa.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
17.11.2020
mp4 (38,28 MB)
Sastanak