Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.10.2020

Srpsko-ruske komemorativne svečanosti u Spomen-kompleksu „Čačalica“Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio brigadni general Petar Latković, položila je danas vence u Spomen-kompleksu „Čačalica“ u Požarevcu u okviru državne ceremonije odavanja počasti borcima i civilima stradalim u Drugom svetskom ratu.

Komemorativno okupljanje, uz državne i vojne počasti, počelo je ceremonijom polaganja venaca i odavanja počasti kod Spomen-kosturnice stradalih pripadnika Crvene armije, a potom su delegacije odale počast žrtvama kod Spomen-kosturnice rodoljuba stradalih u Drugom svetskom ratu.

Vence su položili i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je predvodio državnu ceremoniju, predstavnici Grada Požarevca, diplomatski predstavnici Ruske Federacije i Republike Belorusije, predstavnici Svesrpskog Kozačkog saveza i drugih udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i srpsko-ruskog prijateljstva.

Organizator komemorativne svečanosti je Odbor Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.
photoFOTOGALERIJA