Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.09.2020

Ministar Vulin: Radovi na izgradnji kovid bolnice u Batajnici idu po planu, rok za završetak je 1. decembarMinistar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas radove na izgradnji nove kovid bolnice u Batajnici, u okviru vojnog kompleksa „Zemun ekonomija“ i tom prilikom rekao da iako broj novozaraženih od koronavirusa u našoj zemlji opada, to nije razlog da se opustimo i ne mislimo šta nas može čekati u budućnosti.

- Zahvaljujući teškim merama, zahvaljujući vremenu u kojem je predsednik Aleksandar Vučić obezbedio da naša privreda funkcioniše, da imamo više novca, da bolje radimo, zahvaljujući tim teškim trenucima, mi danas imamo novca da gradimo nove bolnice i sredstava da se pripremimo za budućnost. Kao što je naredio vrhovni komandant Vojske Srbije, nova kovid bolnica u Batajnici biće napravljena i puštena u rad 1. decembra – poručio je ministar Vulin i dodao da je na nama da damo sve od sebe da to naređenje bude izvršeno, jer građani Srbije od svoje vojske s pravom očekuju da uvek radi najbolje i daje najbolje rezultate.
 
Dejan Burčul, direktor i vlasnik firme „Termomont“, kojoj je sa saradnicima poverena izgradnja nove kovid bolnice, zahvalio je ministru Vulinu što je obišao radove, istakavši da sve ide prema planu.

- Radovi ovde teku predviđenom dinamikom. Rok nam je 1. decembar. Svesni smo naše obaveze, pre svega ugovorne, ali i naše obaveze prema zemlji. Država je odvojila ogromna sredstva da bi se izgradila ova bolnica, kao i bolnica u Kruševcu. Siguran sam da ćemo zajednički uspeti da završimo naš posao u predviđenom roku – naglasio je direktor Burčul.
 
Kapacitet nove kovid bolnice u okviru vojnog kompleksa „Zemun ekonomija“ u Batajnici biće 1.000 kreveta, a osim bolnice predviđena je izgradnja prateće infrastrukture, pristupnih puteva i priključnih saobraćajnica. Sa površinom od 18.000 kvadratnih metara, nova bolnica u Batajnici buće najznačajnija i najveća bolnica za lečenje kovid pacijenata u našoj zemlji.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
07.09.2020
mp4 (72,91 MB)
Izjava ministra Vulina
07.09.2020
mp4 (28,56 MB)
Izjava direktora „Termomonta“ Dejana Burčula
07.09.2020
mp4 (154,38 MB)
Obilazak radova