Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.07.2020

Donacija medicinske opreme Ministarstva odbrane Ujedinjenog KraljevstvaNačelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major Uglješa Jovičić i izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske pukovnik Nik Ilić potpisali su danas u Vojnomedicinskoj akademiji Protokol o donaciji medicinske opreme u vrednosti oko 1.800.000 dinara.

Donaciju je Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva uputilo Ministarstvu odbrane Republike Srbije u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije korona virusa u našoj zemlji.

Deo donirane opreme - dezinfekcioni tunel i 14 frižidera za bezbedno čuvanje lekova i medicinskih sredstava već je u upotrebi u sistemu odbrane, a danas je izvršena primopredaja 130 toplomera za daljinsko očitavanje telesne temperature.

Zahvaljujući na vrednoj donaciji, general Jovičić istakao je dugogodišnje prijateljstvo dve zemlje koje je do sada mnogo puta potvrđeno. Kako je rekao, nesebična podrška u pravo vreme još jedan je dokaz da se uprkos teškoj situaciji u celom svetu saradnja između dve države nastavlja.

- Medicinska oprema od velike je pomoći svim našim pacijentima, ali i zdravstvenim radnicima. Najvažnije od svega, a to je ono za šta se mi svakodnevno borimo, je da će sredstva iz donacije posle epidemije moći da se koriste u vojnozdravstvenom sistemu i da će adekvatno služiti zdravstvenoj zaštiti svih naših pacijenata - rekao je general Jovičić.

Pukovnik Ilić istakao je da se bilateralna saradnja dve zemlje tokom epidemije korona virusa nastavila „na druge načine“.

- Ovo je pomoć u pravo vreme i sredstva koja smo danas donirali imaju dugotrajnu garanciju. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i ojačati bilateralnu saradnju, jer će dve prijateljske vojske uvek naći način da sarađuju - poručio je pukovnik Ilić.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
02.07.2020
mp4 (81,24 MB)
Izjava general-majora Uglješe Jovičića
02.07.2020
mp4 (62,85 MB)
Izjava pukovnika Nika Ilića
02.07.2020
mp4 (65,98 MB)
Potpisivanje